Ana içeriğe atla

Türkiye'nin Ugandalı Çocuklara Yaptığı Yardımdan Görüntüler



Ülkemizle gurur duydum. O çocukların sevinçleri, hiç bir şeye değişilmez. Sadece Uganda değil Afrikada fakirlikten kırılan bir çok devlet var ve o devletlerin halkları biz Türklere minnettar. Yaşı yetenler Somalide açlıktan ve susuzluktan ölen çocukları iyi bilir. Şimdi o çocuklar hala tıka basa doymasa bile ölüme terk edilmiş durumda değil. Tüm bunların arkasında çok güçlü bir irade var. Türkiye 2017 yılında 6.3 milyar dolar yardım yapan Abd'nin ardında 6 milyar dolar yardımla ikinci sırada.

Abd'nin 2014 yılı Gsyh'sı 18 trilyon dolar

ABD'yi yaklaşık 10,3 trilyon dolarlık GSYH ile Çin, 4,6 trilyon dolarlık GSYH ile Japonya, 3,9 trilyon dolarlık GSYH ile Almanya ve 2,9 trilyon dolarlık GSYH ile Birleşik Krallık takip ediyor. Ekonomik büyüklükte, Fransa 2,8 trilyon dolarlık GSYH ile altıncı, Brezilya 2,3 trilyon dolarlık GSYH ile yedinci, İtalya 2,1 trilyon dolarlık GSYH ile sekizinci, Hindistan 2 trilyon dolarlık GSYH ile dokuzuncu, Rusya Federasyonu da yaklaşık 1,9 trilyon dolarlık GSYH ile onuncu sırada bulunuyor.

Türkiye Gsyh'da 18. Sırada

Kanada (1,8 trilyon dolar), Avustralya (1,4 trilyon dolar), Güney Kore (1,4 trilyon dolar), İspanya (1,4 trilyon dolar) ve Meksika (1,3 trilyon dolar) da GSYH'si 1 trilyon doların üzerinde bulunan ülkeler arasında yer alıyor. 888,5 milyar dolarlık GSYH'ye sahip Endonezya, dünyanın en büyük 16'ncı ekonomisi, 869,5 milyar dolarlık GSYH'ye sahip Hollanda dünyanın en büyük 17'inci ekonomisi ve 799,5 milyar dolarlık GSYH'ye sahip Türkiye de dünyanın en büyük 18'inci ekonomisi konumuna sahip. Ülke bazlı GSYH'de Türkiye'yi sırasıyla Suudi Arabistan (746,2 milyar dolar) ve İsveç (570,5 milyar dolar) takip ediyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sanatçılar, Aydınlar ve Siyaset

Bu hafta gündeme Reis-i Cumhurumuz eşliğinde Hatay'a ziyarete giden sanatçılar oturdu. Malum ülke gündemi uzay zaman düzlemini büküyor. Bir yandan ilk Nükleer   santralimiz Ak Kuyu Nükleer santralinin temel atma töreni, bir yanda ise "Tel Rıfat ne olacak, girilecek mi? Rusya'yla farklı bir yöntem mi bulunacak?" konuları konuşulurken. Bir anda kendimizi; kim sanatçı, kim sanatçı değilden, Cumhurbaşkanının kamuflaj giymesine kadar yeni bir tartışmanın içerisinde bulduk. Asker'e Moral Ziyaretine Gidilirken Nasıl Giyinilmeli? "Sibel Can'ı kınıyorum! Ne demek iç çamaşırı giymeden, askere moral ziyaretine gitmek. Sen o askerin duşa girmek için ne kadar sıra beklediğini biliyor musun? Üstelik yanına da Cumhurbaşkanımızı almışsın, halkın ahlakı ile ancak bu kadar oynanabilirdi. Yazıklar olsun sana Sibel abla. " Evet bu cümleleri benden duyamazsınız ama, ben bu ve buna benzer ifadeleri durmadan bir yerlerde okuyorum. hala bu konuları aşamamız belki

İstanbul'un Yeni Sefiri Binali Yıldırım mı Olacak?

Sizce Binali Yıldırım İstanbul Belediye Başkan Adayı Olur mu? İlk olarak basit bir konudan başlamak istedim ki, "ulan adam daha ilk dakikada çuvalladı." demeyesiniz, diyemeyeseniz. İnternet alemi dandiktir, acımasızdır, ilkeldir, kalleştir. Ne olacağı belirsizdir. Hepinizin malumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaybetmeyi hiç sevmeyen, her zaman kazanmak isteyen, tuttuğunu koparan bir şahsiyet. Referandumda İstanbulda Hayır çıkması kendisini son derece etkiledi. Bu nedenle ve damadının Fetö ile ilişkilendirlemesi nedeniyle Kadir Topbaşı istifaya zorladı. Onun yerine Mevlüt Uysal'ı getirdi. Lakin hal böyleyken Mevlüt Uysal da "Metroyu bize oy veren yerlere götüreceğiz" çıkışıyla büyük tepki topladı. Anketlere bakınca istanbulda hala Ak Parti Chp'den 3-5 puan arası önde gösteriyor ama bu Tayyip Bey'e yetmez. Kendisinin çok önem verdiği 2019 Başkanlık Seçimlerinden önce, İstanbulu kaybetme ihtimalini bile düşünmek istemediğinden hepimiz hemfikiri